Установена е самоличността на двама мъже, проявили агресия вчера около София Тех Парк, съобщава Нова телевизия. 

БЛИЦ припомня, че това стана по време на Националната конференция на ГЕРБ. Тя беше посрещната от протест, стигна се до блокада на движението и сблъсъци.

Малко след 10:00 часа протестиращите започнаха да пресичат масово пешеходните пътеки на 4-и километър. Целта бе да попречат на делегатите да пристигнат навреме за събитието.


Лъсна още един фейк на протестърите за "биячите на ГЕРБ" СНИМКИ

Малко по-късно недоволните решиха да влязат при делегатите. Стигна се до словесни сблъсъци с полицията, която отказа да ги пусне, тъй като не са участници в конференцията.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Протестъри пробваха да нахлуят на конференцията на ГЕРБ, но ето какво им се случи! СНИМКИ

Мъж успя да се приближи максимално и да скандира по време на изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Има и такива хора, това е демокрация”, отговори премиерът.  

Мъжът беше изведен. 


Снимка: Булфото

А в края на конференцията и двете страни се оплакаха от провокации и насилие.

Целта беше събитието да бъде провокирано, да има бой, да има кръв, за да може след това да не се говори за речта на Бойко Борисов. Това каза пиарът на ГЕРБ Никола Николов  за провокациите на мероприятието в градинката на столичния Тех Парк вчера.

"Където се случи инцидентът с момчето, нямаше наши хора. Ние заявихме още от самото начало - правят ни провокации, не се поддавайте. Целта на цялото активно мероприятие беше хората от ГЕРБ да си изпуснат нервите, да има кръв и за това да се говори през цялото време. Аз категорично не познавам никого от хората, които са правили провокациите.

Изгледайте и сравнете картини - имате богат видеозапис - част от лицата, които правят провокациите, са познати от протестите. Целта бе тези хора да провокират, да бият. Мероприятието се пазеше от охранителите на БОДУ, а служителите на НСО охраняваха само официалните лица", каза Николов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!