Лъсна още един фейк на протестиращите, които по всякакъв начин се опитват да манипулират информацията около днешните събития в София Тех Парк. 

По-рано там се стигна до напрежение, след като протестиращи опитаха да провокират хората, дошли на Националната конференция на ГЕРБ.

В единия от случаите мъж бе нападнат от съмнителни момчета, много приличащи точно на провокаторита на протестите. 

В другия отново под същия сценарий пак подобни младежи в черно и с маски нападнаха журналистката Полина Паунова, която снима първия побой.  

Последни данни от СДВР: Пред София Тех Парк е било страшно!

Впоследствие в социалните мрежи и медиите бяха разпространени фотографии от двата ешъна. 

На кадрите се виждат мъже с тъмни дрехи и маски са застанали над повален на земята младеж. Един от биячите е затиснал с крак поваления, а другият е със свит юмрук. Третият е заснет да говори с бившата, вече, пиарка на премиера Бойко Борисов Севдалина Арнаудова. 

Мъжът с бялата риза всъщност е Георги Темелков. Темелков работи в АПИ в дирекцията на ТОЛ системата. Баща му е Атанас Темелков, изпълнителен директор на Държавна агенция "Електронно управление". Георги Темелков беше съветник на Цецка Цачева, когато тя беше председател на парламента.

От публикациите в различни медии и във Фейсбук се налага съмнението, че именно ГЕРБ е използвала свои хора, които да извършат насилие над протестиращите.

Бенатова и Паунова, защо не записахте битата ми колега Ася от ГЕРБ?

Оказва се, че това далеч не е така.

Тази вечер и Георги Темелков публикува във Facebook профила си позиция по случая. Тя гласи:

"Длъжен съм да отговоря на спекулациите, свързани с мен – в момента определени групи хора разпространяват видеа и снимки, на които присъствам, с цел нагнетяване на напрежението между привърженици на ГЕРБ и протестиращите.

Аз и хора от пресцентъра на ГЕРБ се опитахме да изведем тримата провокатори, които нахлуха сред симпатизантите на ГЕРБ, с явната цел да предизвикат ответна реакция.


СНИМКИ: Булфото

Съпроводихме ги до загражденията като наоколо имаше множество представители на медии, които снимаха. Изведохме ги ние, защото наоколо нямаше полиция, и го направихме, за да ги предпазим от сблъсъци с някой от присъстващите над 7000 симпатизанти на ГЕРБ.

На видеото, което се виждам аз, надвесен над биещите се две групи провокатори, е заснет моя опит да се намеся и да ги разтърва. Това се вижда не от стоп кадрите, които се разпространяват, а от целия клип.

Аз бях и човекът, който се притече на Ася Попова (пиар на МЗХГ), когато по-агресивната група от провокатори се насочи към нея и я нападна с не по-малко ярост. Това също се вижда във видеото.

Не е тайна, че съм симпатизант на ГЕРБ от над 10 години. Моля да не правите спекулации, свързани с моето работно място в момента - в деня на провеждането на Конференцията на ГЕРБ аз съм в отпуск."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ