По-рано днес шокираща новина скова цяла България. Разбра се, че 31-годишен баща е хвърлил малкото си момченце през мост край Габрово, а момченцето е починало.

На този етап мотивите на бащата не са ясни. Предполагаемата възраст на момчето е между 4 и 5 годинки. Междувременно стана ясно, че след като е убил детето си, мъжът е заплашил, че ще скочи от моста, но психолози го разубедили, а веднага след това полицаи са го задържали.

Извънредно от Габрово! Мъж хвърли 5-годишно дете от мост и го уби! (ВИДЕО)

Във фейсбук групите на Габрово веднага закипя от коментари за зверството. От тях стана ясно, че 31-годишният мъж се казва Дидо. Според мнозина негови съседи и габровци той „не е много добре с главата“. Заедно с детето живеели в квартал „Русевци“.

„Вчера си играеше пред блока с други деца, много усмихнато и игриво беше момченцето. Нямаше никакви признаци, че бащата е замислил нещо подобно. Имат една масичка, на която всяка вечер пият сок и играят шах. Всеки от кв. „Русевци“ знае, че таткото Дидо не е много добре с главата. Но явно не е толкова луд, щом не му е стискало да скочи след детето си!“, написа габровец във фейсбук групите, посветени на града.

Първи СНИМКИ и подробности за страшната трагедия с детето, хвърлено от мост в Габрово

„Е тук е мястото на смъртната или доживотна присъда. Що за идиот трябва да си да убиеш собственото си дете, психопат!“, възмущава се жена от Габрово.

„Аз лично преди около 3 години бях свидетел как го удря по гърба със юмруци пред голям търговски магазин в града, но тогава не ги познавах. Удари детето, защото като слязоха от колата, то не мина от предна страна, а от задна. И този Дидо се изнерви и започна да го удря, а майката отиде, взе количка за пазаруване и влезе в „магазина“, спомня си мъж от града.

„От писано тук-там разбрах, че мъжът се казвал Дидо, имало някаква връзка между него, изчезването на някоя си Поля преди седмици и настоящия инцидент“, гласи коментарът на друг габровец.

БЛИЦ припомня, че майката на починалото дете и приятелка на 31-годишния мъж е била издирвана веднага след инцидента.

Но в града има слух, че и тя е била на злополучния мост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!