На извънреден брифинг шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев разкри подробности за големия удар от по-рано днес, при който бе спипан мъж с 40 кг. кокаин, както БЛИЦ вече съобщи

"След проведения разговор с него той е споделил, че носи забранени вещи и предмети - 40 кг. кокаин в два сака в багажното отделение", каза Хаджиев.

Хероин за 9 милиона лева бе спипан на "Капитан Андреево"! Дрогата била натикана в...

"Част от кокаина (1/3) е със чистота 75%. Досега такъв случай не сме имали. Останалото количество е с процент чистота от 67-70%", заяви той.

"По цени на едно 1 кг. от този вид наркотично вещество се търгува за 35 000 евро. Ако коментираме за разпространение на улично ниво, цената на този вид наркотик стига до 10 млн. лева", добави шефът на СДВР. 

"Той се примесва и с други примеси и това ще се окаже действителната цена. Водачът на автомобила не е попадал досега в полезрението на МВР.

Има пътувания в страни от Западна Европа, включително и в Турция. В момента той е задържан", добави Хаджиев и заяви, че все още се разследва дали арестуваният има съучастници. 

Той не можа да каже за кого е предназначена дрогата.

"На този етап задържаният не дава никакви обяснения. Прави се опит да се беседва с него.

Автомобилът иначе е негова собственост. Той не е осъждан, няма криминални регистрации и т.н. Работил е дълго време в чужбина", информира Хаджиев, добавяйки, че освен дрогата в него са открити и 10 000 лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!