Побеснелият мъж, който преди броени минути нападна беззащитна жена и 8-месечното й бебе в бургаския жк „Възраждане”, е криминално проявения Димитър Пехливанов. Той е на около 40 години, бил е във Френския легион и днешната случка не му е първа, предава Флагман бг.

Свидетели разказаха за ужаса, който се е разиграл около 19:50 ч. край бл. 39 в комплекса. 

Жената е вървяла, бутайки количката с 8-месечното си бебе, когато изведнъж зад нея се появил Димитър. Без причина той започнал да вика: „К*рво! Ей, сега ще ти е*а майката! Ще ти навра бебето отзад!”. В този момент вече уплашената бургазлийка забързала крачка, но агресивният мъж извадил нож.

Тя позвънила панически на съпруга си, който мигновено слязъл долу и се изправил срещу Димитър. Последвала схватка, при която криминално проявеният мъж, който живее на първия етаж в бл. 39, замахнал с ножа към съпруга на пострадалата. Той насочил острието не към ръцете на жертвата и директно се прицелил към сърцето.

Ножът успял да одраска съпругът. Той е с прорезна рана на гърдите. „Целеше се в сърцето ми. Искаше да ме убие!”, каза  самият той, отказвайки да бъде сниман.

Той е категоричен, че ще си извади медицинско и ще съди 40-годишният Димитър Пехливанов. Същият пък вече е в ареста. Според хора от района това съвсем не е първата такава изява на Димитър. Всъщност те разказват, че той „често нападал словесно жени от комплекса”. До агресия като днешната обаче досега не се било стигало. 

Към него ще бъде подведена колективна жалба от поне 4 различни жени от жк „Възраждане”, пострадали от неговите своеволия.