Убийството в столичния квартал "Димитър Миленков" е станало буквално за секунди, разкриват свидетели пред БЛИЦ.

Според тях ударът е бил не в корема, а в областта на слънчевия сплит.

16-годишният ром се хванал за гърдите и се строполил мъртъв.

Както БЛИЦ писа, около 22 ч. вчера дежурен полицейски служител от 08 Районно управление на МВР в столицата, е забелязал на камерите за постоянния видеоконтрол необичайно раздвижване в района на кв. „Димитър Миленков“.

На място са били изпратени полицейски екипи, установили безжизнено тяло на млад мъж.

Благодарение на бързата работа на униформените е арестуван и заподозрян за престъплението.

Източници на БЛИЦ разкриват, че по-рано същата вечер Борислав Борисов се скарал с младеж от компанията си. Спорът бил за пари. След това Борислав продължил по улицата. 

Малко по-късно се приближил до компания роми, които седели на пейка, сред тях бил и 28-годишният мъж, с когото Борислав изпаднал в пререкание. Той станал от пейката и го ударил с юмрук в областта на сърцето. Секунди по-късно младежът се строполил бездиханен на земята, а останалите роми се разбягали. 

Тепърва ще се установява дали конкретно ударът е причина за сърцето или предишно състояние на младежа. Той е бил наркоман, а по ръцете му са открити следи от многократни убождания. 

В момента в квартала има засилено полицейско присъствие, за да не се стигне до пререкания между ромите. 

Задържаният 28-годишен мъж е с множество криминални прояви. Все още не му е повдигнато обвинение. 
БЛИЦ потърси за коментар и съдебен лекар, който да разясни доколко е възможна такава внезапна смърт само от един удар. 

Ето какво коментира той:

"Това, което е станало с младежа, се нарича комоцио кордис - може да предизвиква спиране на сърцето веднага. Като при сътресение на мозъка. Води до ритъмни нарушения.

При едно сътресение на сърцето се нарушава ритъма и може да се стигне до внезапна смърт. При наркоманите така или иначе има кардиомиопатия, особено зле влияят метамфетамините и кокаина. Особено екстазито е ужасно и е доказано с кардиомиопатичния си ефект. Всичко това вероятно е било предпоставка. 

Това са т. нар. инерционно - ротационни травми или разпространение на силата на удара в дълбочина и действа на вътрешните органи."

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ