Столичните ченгета арестуваха един от мъжете, които пребиха и ограбиха 20 картини от правнука на една от най-забележителните български художнички и любимка на семейството на цар Фердинанд - Анна Хен Йосифова.

Това разкрили от СДВР, цитирани от "Телеграф". В ареста е Иван Куртев, който е признал за издевателствата над 80-годишния Стефан Стайчев, допълниха разследващи. Повдигнато му е обвинение. Междувременно вчера бяха открити 11 от откраднатите творби на Анна Хен Йосифова, която е била преподавател на царските щерки - княгините Евдокия и Надежда.

Екшън в София: Апаши се намъкнаха в дома на наследник на царска художничка, смляха го от бой, а после...

Иван Куртев бил сгащен в дома му в сряда късно вечерта. Бил много пиян, почти неадекватен, споделили ченгета. Едва вчера изтрезнял и дал насоки на полицаите. Издирват се други двама извършители на грабежа и на побоя над Стефан. Единият е с прякор Загфрид, но го наричали в средите на крадците с галеното Зиги.

Междувременно по време на спецоперация в кв. "Факултета" е бил открит белият микробус, с който апашите отнесли крадените 20 картини  от дма на правнука на Анна Хен Йосифова. В него криминалистите се натъкнали на на 9 от творбите на царската художничка. Малко по-късно в антиквариат на столичната улица "Цар Асен" намерили още 3 картини. Интересното за трите платна е, че те са от първия обир в дома на Стефан Стайчев и сестра му проф. Емилия Стайчева, за който те не сигнализирали в полицията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!