В края  на месец ноември млада жена от пловдивския кв. "Изгрев" подала сигнал в полицията, че неизвестно лице е счупило страничното огледало на автомобила й. Превозното средство с марка "Ауди" било паркирано пред дома й на улица "Бъндерица". 

Служители на "Криминална полиция" в Шесто РУ предприели незабавно издирване на извършителя и влезли в дирите на група деца, които, водени от хулигански подбуди, чупят стъкла и огледала на паркирани в квартала коли. Само за два дни били открити и задържани извършителите на деянието - двама непълнолетни жители на кв. "Столипиново".

Брутална циганска вандалщина в Пловдив

Служителите на реда установили, че в детската улична банда  има и две по-малки момчета - на 12 и 13 години, също от квартала, които признали, че това не е първата им хулиганска проява. 

По случая е започната проверка, а материалите са внесени в Прокуратурата. С по-малките момчета ще работи инспектор детска педагогическа стая в управлението, който започва профилактична и възпитателна работа с подрастващите, оставени без строг родителски надзор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ