Деца на 13 и 14 години са пребили до смърт пандизчията Димо Димчев в хасковското село Александрово в нощта срещу понеделник.


Двете хлапета били нападнати от бившия затворник с нож, което редовно се случвало и на други хора от селото, когато Димчев се напивал. 

Децата са задържани тази сутрин, а в късния следобед едното от тях беше освободено. Другото ще бъде пуснато от полицията в сряда.


Едно от децата бе освободено от Районното управление. Снимка: haskovo.net

Това разказаха мъже от тълпата от роми, която чакаше двете деца пред полицията в Хасково, съобщи haskovo.net.

Според версията на циганската група от около 30 души, едно от децата било на хазяите на Димчев.

Едното от децата бе освободено днес от Районното управление
Снимка: haskovo.net

Той живеел малка пристройка към къщата им. Вечерта се прибирал и бил пиян. Налетял с нож, а децата са го пребили с тояги, твърдят техните близки.

Разследването продължава, като полиция и прокуратура отказват да говорят официално. Запознати, не потвърдиха, но и не отрекоха, че има задържани и разпитвани деца за убийството. Снимка: haskovo.net

Димо Димчев, който беше открит мъртъв пред къщата, в която живеел в хасковското село Александрово е бил пребит до смърт.

Аутопсията показала, че по трупа има следи от физически травми. Масивен мозъчен кръвоизлив, шест счупени ребра и кръвоизлив в коремната кухина са причинили смъртта му.


Снимка: haskovo.net

Освен това 61-годишният ром имал множество повърхностни рани и охлузвания по ръцете и краката.

Жертвата е бивш затворник, който е излежал присъда за убийството на зет си. В последно време е пил почти не прекъснато пиян.

Имал зъл и сприхав характер. Няколко дни преди смъртта му полицейски патрул му отнел ножа и бухалката, с която Димчев бродел из Александрово.