Погром в заведение в центъра на Белица вдигна на крак полицията.  С бухалки неизвестни до момента вандали изпоторошиха заведение, собственост на основателя на ПП ГЕРБ в града Георги Андреев, тъст на лидера на ГЕРБ в Белица в момента Иван Стойчев, пише Struma.com.

Престъпниците са вилняли необезпокоявани, тъй като са счупени всички прозорци, проникнали са вътре и са продължили да чупят инвентар, машини и всичко, попаднало пред погледа им.


Картинката е потресаваща. На единия от прозорците има следи от кръв на погромаджиите, което ще помогне полицията в разследването на случая. Две са основните версии.

Според първата случилото се е акт на отмъщение срещу върлия гербаджия Андреев, обявил се срещу горската мафия в района, неведнъж влизал в пряк сблъсък с отговорни лица в системата на горите в района и Белица.

Втората версия е свързана с апетити за вземане на заведението, известно още като "Гербаджийското", защото именно в него са положени основите на организацията на партията в града.

Андреев стопанисва заведението над 30 години, редовен платец е на общината, отдала го под наем. Полицаите цял ден днес правиха оглед на мястото на престъплението, има заподозрени лица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ