Двама полицаи са били арестувани при акция срещу група за разпространение на наркотици в София. Както БЛИЦ съобщи, операцията е на ГДБОП и Специализираната прокуратура и се проведе в петък. 

По време на пресконференция в Специализираната прокуратура стана ясно, че групата е действала от поне 2 години. Разпространявали са амфетамини и марихуана на територията на София и околността - квартал „Требич“, село Мировяне, град Нови Искър и село Доброславци.

При проведена специализирана операция на 29 ноември са задържани 10 лица, като са извършени претърсвания и изземвания на 18 адреса и 10 автомобила.

Групата е имала строго изградена пирамидална структура. На долното ниво са били уличните дилъри, които са се снабдявали от членовете на средно ниво. Свидетелите описват групата като „Фирмата“.

Голяма част от членовете й са криминално проявени, с предходни осъждания за телесни повреди, разпространение на наркотични вещества, кражби и грабежи.

Със сила, заплаха, нанасяне на телесни повреди и палежи на автомобили те са принуждавали различни лица да разпространяват наркотични вещества за тях.
 
Двамата полицаи, които също са част от бандата, са играели важна роля - подпомагали са дейността й, като са разчиствали терена. Извършвали и арести на хора от конкуренцията.

Те са на длъжност "старши инспектор" в Охранителна полиция във Второ районно. 

По случая е работено повече от година. Използвани са и СРС-та.

Част от наркотиците са открити по време на претърсвания в детско креватче. 

Осем души остават в ареста, един се издирва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ