Умишлено убийство е версията, по която работи прокуратурата във връзка със смъртта на 18-годишното момиче от село Галиче. Засега не се съобщава информация относно мотивите за престъплението. 

Както БЛИЦ съобщи, момиче беше намерено убито рано тази сутрин в двора на бащината си къща във врачанското село. Сигналът за открито тяло е подаден около 8.40 часа. На място бяха изпратени екипи на полицията и бързата помощ. По първоначални данни няма следи за проникване с взлом в къщата. 

Красивата Андрея изнасилена преди да бъде убита в Галиче, приятелят й... СНИМКИ


Убийството на 18-годишното момиче потресе Галиче. Местните хора недоумяват, защото познават абитуриентката в селското училище като скромно момиче, обясни кметът Страхил Стоянов.

"За хората това е трагедия. Такова нещо, младо дете, момиче, учило е в селото, кротко дете, майката и бащата са разведени, бащата и братът на момичето са в Англия. Повечето дни е пребивавало при чичо си", каза той пред БНР.


Поради неизвестни все още причини през нощта момичето е било само́ в бащиния си дом, който се намира в ромската махала в покрайнините на селото. 

Тялото ѝ е намерено тази сутрин в двора на къщата от роднина. Според местни хора той е в шок от видяното, защото е било голо и с прерязано гърло. 


Образувано е досъдебно производство, а оперативните действия са под ръководството на прокуратурата.