Става въпрос за полицейски действия, които се провеждаха основно във вчерашния ден. разследвахме престъпно сдружени, чиято основна „търговска дейност“ е извършване на злоупотреби с фондове на ЕС. Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев по повод вчерашната акция, която се проведе в няколко града на страната.

„Към днешния ден имаме обвинени 8 лица – всички те са участвали в това „престъпно сдружение“. Става въпрос за програмите, касаещи развитие на селските райони и конверсия на лозя, а не за млад фермер“, уточни той.

„Категорично искам да кажа, че става въпрос за различно досъдебно производство от това за Миню Стайков“, поясни Гешев.

Прокуратурата с горещи подробности за сагата около Миню Стайков 

По тези две програми има отпуснати средства, разпоредител на парите е ДФЗ. 11 милиона и половина лева са поискани и одобрени тези пари от Държавен фон „Земеделие“ (ДФЗ). За щастие тези пари не са платени до момента, след намеса ни. 

По втората програма за лозята са поискани 7 милиона лева, а са получени малко над пет милиона, но в резултат на комуникацията ни с ДФЗ не са платени останали.

Извънредно: Арестуваха дъщерята на директор във "Винпром Карнобат" (ВИДЕО) 

Искам да обясня – максималния лимит за целия програмен период е 5 милиона, а тук говорим за 20 милиона и затова е направена тази престъпна схема, за да се заобиколят законово установените лимити“, допълни зам.-главният прокурор.

„Всички в тези дружества са роднини, свързани помежду си и т.н. Може да кажем, че всички са роднини или приближени лица около така да кажем бизнес империята „Карнобат“. Екип от прокурори ще прецени какви и кога мерки за неотклонение ще бъдат взети към обвиняемите“, каза Гешев. 

Първи СНИМКИ на знойната красавица Таня, изпатила си жестоко заради Миню Стайков 

По думите му освен Стайков има и други две знакови лица, които са свързани с разследването, но те са извън страната.

„Знам, че има и дама, която има някакви здравословни проблеми и сега е в Турция, но и тя ще бъде привлечена. Както виждате прибираме обвиняеми от целия свят - нямаме пречки, европейските ни партньори ни помагат. Така щеше да се случи и с Цветан Василев, ако се намираше в страна от Европейския съюз (ЕС)“, категоричен бе Иван Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!