След груповото изнасилване на момиче в Германия, в ареста остава 14-годишното момче с българско гражданство, съобщава bTV.

От българското външно министерство са запознати със случая, но отказват коментар, докато тече разследването. Максималното наказание, което германският закон предвижда за непълнолетни изнасилвачи, е до 10 години затвор.

Случаят породи голямо обществено недоволство. В петък вечер малко след 22 часа вечерта група момчета нападат и изнасилват 18-годишно момиче. Жители на Мюлхайм чуват писъците на жертвата и викат полицията.

Според немските медии непълнолетните изнасилвачи са турско говорящи.

„Изпратихме няколко екипа и за щастие само на стотина метра встрани, попаднахме на група деца и младежи, които отговаряха на описанието на свидетелите и жертвата”, обясни Петер Елке, говорител на полицията в Есен.

Полицията бързо установява, че две от момчетата са на 12 години. Останалите три са на 14 години. И петимата заподозрени са с български паспорти. Един от тях - 14 годишният Георги С. остава в ареста, защото в досието му вече има два подобни случая.

Останалите момчета са предадени на семействата им.
Пострадалото момиче е в болница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!