14-годишно момче с българско гражданство е арестувано във връзка с изнасилването на млада жена в Германия в края на миналата седмица, съобщи днес германската прокуратура, цитирана от ДПА.

Тийнейджърът е задържан заради опасения, че може отново да извърши престъпление, след като се оказало, че той е познат на полицията и за два други случая на сексуален тормоз. Според германското законодателство обаче при тези случаи българският гражданин не е бил достатъчно голям, за да бъде подложен на съдебно преследване. В Германия възрастта за носене на наказателна отговорност е 14 години.

Арестуваният е един от петимата заподозрени: трима 14-годишни и двама 12-годишни. Всички те са турскоговорящи, с българско гражданство. Петимата са заподозрени, че в петък вечерта са изнасилили 18-годишно момиче в горист район близо до детска площадка в северозападния германски град Мюлхайм. Младата жена имала среща със свой приятел на детската площадка. Когато си тръгвала, едно от момчетата я завлякло в близката гора.Момчетата са разпитани от полицията и предадени на родителите си. Те са отстранени временно от училище, потвърдиха местните власти в Дюселдорф.

От германската служба за закрила на децата и младежите е било поискано да се свърже със семействата и местните социални служби, за да предложи помощ и подкрепа."Възможно е децата да бъдат взети под закрила", съобщи говорителка на местните власти.

От полицията съобщиха, че в събота жертвата е била в състояние да си тръгне от болницата, където й е било оказано лечение веднага след нападението. Разследващите отказват да дадат информация за жената, за да я предпазят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ