Съпругата на Ангел Бончев - Камелия, може да бъде освободена още днес. Това научи “Монитор” от свои източници сред разследващите. Те обясниха, че преди два дни са успели да осъществят контакт с похитителите на жената.
Те се свързали чрез мобилния є телефон, който се намира при Бончев във ВМА. Заради тежкото му състояние на GSM-а отговарят двама полицаи, които имат за цел да поддържат връзка с похитителите. Разследващите не пожелаха да коментират дали за свободата на Камелия също ще бъде платен откуп. Според тях жената е била отведена по-далеч от мястото, където бе държан в плен съпругът й. Междувременно директорът на Военномедицинската академия генерал Стоян Тонев съобщи, че няма промяна в състоянието на Ангел Бончев. За него се грижат много специалисти, между които психиатри и психолози.
Генерал Тонев не пожела да коментира жестокостта, с която е бил измъчван от похитителите си Бончев.

Различни източници от полицията разкриват ужасяващи факти за мъченията, на които е бил подложен президентът на “Литекс” - държан е на тъмно, вързан с белезници. Инжектиран е с дрога за притъпяване на съзнанието. Освен с наркотици похитителите го тъпчели и с антибиотици - целта била да не получи инфекция, след като му отрязали два пръста, които бандитите изпратили на съпругата му Камелия. По тялото на Ангел Бончев имало порезни рани от нож или скалпел и травми от побой. Освен липсващите от едната му ръка кутре и безименен пръст фалангите на останалите пръсти са смазани до неузнаваемост. Според една от версиите футболният шеф е бил държан в склад близо до Княжево. Според друга той е прекарал 50-дневното си пленничество в пещера край Сандански и е бил преместен в къща в столичния квартал Княжево непосредствено преди да стане предаването на откупа. Ангел Бончев беше отвлечен пред своя дом около 1 часа през нощта в столичния квартал “Дървеница” на 21 срещу 22 май. След полунощ на 10 юли патрул на полицията го откри в столичния квартал Княжево гол, без документи за самоличност и в безпомощно състояние. По-късно стана ясно, че при предаването на откупа и освобождаването на Бончев е била отвлечена съпругата му Камелия. По непотвърдена информация това е станало, след като похитителите забелязали, че тя е следена от полиция. Информа /БЛИЦ