18-годишно момиче е било нарязано с макетно ножче от приятеля си на 26 юни. Тя има над 400 шева по тялото си. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът й е счупен, а за да бъде гаврата пълна - накрая цялата й коса е обръсната с машинка. Младата жена е спасена, но са й направени 400 шева.

Майка й и най-добрата й приятелка коментираха случая пред Нова тв, но отказаха да покажат лицата си, както и да разкрият самоличността на пострадалата и извършителя, защото все още изпитват страх.

Майката на момичето разказва, че приятелят ѝ ѝ звъннал по телефона два пъти. Първия път е мълчал. Втория път е казал "аз съм", при което 18-годишното момиче е познало гласа му. Тя е оставила вратите на входната врата и апартамента отворени, за да може да влезе в дома й по-лесно. Нататък никой не знае все още какво точно се е случило. 

"Съпругът ми се обади на 26 юни, че дъщеря ни е пребита жестоко и нарязата с макетен нож. След това аз пристигнах в болницата, разрезите по нея бяха изключително жестоки, с голяма дълбочина. Тя беше в много тежко състояние. Лекарите й направиха 400 шева. Главата й беше обръсната, по скалпа имаше множество рани заради силата, с която той е натискал машинката на главата й. Емоционално тя е срината. Жестокостта е огромна", разказва тя.

Майка й твърди, че дъщеря ѝ все още е в шок и не говори.

Не разказва какво се е случило и как се е стигнало до ужасяващото деяние, но основната версия е ревност. 

"Страхуваме се, защото знаем кой е той и какво лошо обкръжение има той. Те с дъщерями бяха заедно четири месеца. Преди случилото се не съм знаела за насилие", коментира майката. 

Най-добрата й приятелка споделя, съдът е изменил квалификацията на нараняванията от средна телесна повреда на лека телесна повреда.

"Има разминавания между твърденията на Прокуратурата и съда. Не знаем дали е направил самопризнания. Как и кой реши, че това е лека телесна повреда? От болницата бяха в шок като видяха в какво състояние е момичето", споделя приятелката на пострадалата.

Мъжът е бил задържан и пуснат след 72 часа. 

Той е на 26 години. Районният съд е постановил постоянен арест. Окръжният съд е постановил парична гаранция. 

Виктор Николаев остана шокиран от бруталната история. 

"Чудя се как 400 пъти да те нарежат по цялото тяло, да те обезобразят по такъв жесток начин е лека телесна повреда. Много се надявам, че властите ще докажат, че не сме територия, а държава и че освен че имаме закони на хартия, те се прилагат и на практика", коментира водещият.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук