Шефът на 3-то РУ в Пловдив Самуил Хаджиев, полицаят Атанас Качаков и другите двама мъже, арестувани заедно с тях, бяха докарани с белезници преди малко в Апелативен съд - Пловдив. 

Въпреки че Хаджиев имал бъбречна криза и 5 камъка в бъбреците, се яви на мярката за неотклонение. 

„Това не e било с идеята да се правим на болни и да куцаме пред съда, просто Хаджиев има изключително зверски, интензивни болки. Има над 4-5 камъка в бъбрека, които са предизвикали невъзможност организмa му да функционира както трябва”, каза Марковски. Той коментира и новите обвинения от прокуратурата към Хаджиев, които са за прикриване на записи за катастрофата на Околовръстното, при която загинаха трима души.

„По време на хоспитализацията за пореден път между мерките, прокуратурата си повдига поредните обвинения. Това е малко притеснително, неправилно, неетично и нехуманно отношение към Хаджиев”, каза Марковски. 

По настояване на защитата делото беше засекретено, за да не се изнасят интимни подробности от живота на полицаите и цивилните. 

Днес Апелативен съд гледа мярката на четиримата, които отричат вина и искат да излязат на свобода. 

Относно склада за марихуана в Болярци Марковски заяви, че всички факти са описани много добре, като става въпрос за една проверка, която е съгласувана с ръководството на ОД на МВР – Пловдив, по повод оперативна информация за 10 тона марихуана.  Той каза, че Хаджиев и Йордан Рогачев са били един единствен път в селото. Относно записа на 112, при който жена подава сигнал за необичайно присъствие около склада, Марковски заяви, че тези свидетелски показания нямат  нищо общо с действителността по делото.

„На този запис се чува какво казва една свидетелка на база нейни предположения и тези. Не приемайте тези неща, които са казали тези свидетели, че са се развили по начина, по който те твърдят”, каза още адвокатът на Хаджиев.

Той допълни, че всички документи и докладни записки са потвърдени от разпити и докладни нa колеги на шефа на Трето РУ.

„Тези приказки за ограничена юрисдикция е само по американските филми. Той като началник на Трето РУ е получил оперативна информация и е длъжен да предприеме съответните действия”, каза Марковски относно това защо Хаджиев е бил в Болярци, при положение, че то не е към съответното районно управление.

Припомняме, че Хаджиев днес се сдоби с ново обвинение. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!