50-годишният англичанин, който през март т.г., ден след атентатите в Нова Зеландия, намушка 19-годишният българин Димитър Михайлов, е признал вината си. Той е обвинен в опит за убийство.

БЛИЦ припомня, че на 16 март Винсънт Фулър се приближил до колата на Михайлов в Стануел, Великобритания и през отворения прозорец започнал да напада с нож българския младеж

Прокуратурата твърди, че атаката, извършена ден след нападението в Крайстчърч, при което загинаха 51 души, е „крайно десен тероризъм”. Фулър отрича това, но пък признава, че е извършил деянието заради расистските си убеждения. 

Английски скинар намушка българин, взел го за мюсюлманин

19-годишният Димитър Михалов вече е добре, но психическата травма от това някой безпричинно да се опита да отнеме живота ти, ще остане с него още дълги години.

Той е получил травми по главата и ръцете си, но е успял да се измъкне от подивелия 50-годишен британец, който викал неудържимо „Сега ще умреш!”.

Малко преди атаката на паркинга в Стануел, 50-годишният Фулър е бил чут да вика по улиците „Бялата раса е по-добра!” и „Ще избия всички мюсюлмани!”.

Как точно обаче британецът е избрал 19-годишния Михайлов за жертва, на базата на расова принадлежност не е ясно, уточнява Флагман.бг.

Фактът, че е избрал да нападне тъкмо българин, при положение, че „идолът му” – 28-годишният Брентън Тарънт, който изби над 50 мюсюлмани в Нова Зеландия ден по-рано, разкри в манифеста си, че е извършил деянието, за да „отмъсти” на арабите за Шипка и Виена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!