"Все още не съм решил дали искам да си подам оставката като генерален директор на БНТ". Това заяви пред lupa.bg Коко Каменаров, който беше осъден на 1 г. и 3 месеца условно, че е шофирал в нетрезво състояние.

Заради съдебното решение по закон няма право да заема пост в Националната телевизия. Припомняме, че след присъдата той отказа да дава изявления. 

На въпрос дали смята някога да се върне в БНТ генералният директор заяви лаконично: "Чакайте да реша първо дали ще се оттегля, пък после да взимам решение дали ще се върна. Все още не съм решил дали да си дам оставката. Няма да коментирам повече. Съвсем скоро ще стане ясно, все още не съм го решил", каза началникът на БНТ.

Припомняме, че вчера пред БЛИЦ Бетина Жотева от СЕМ коментира, че пред нея и колегите й е настъпил казус, който е прецедент.

Коко Каменаров може да заобиколи съдебното решение, като промени структурата на управление в националната медия. Неговите адвокати вече търсили решение, как да намерят "вратичка" от тежката ситуация. 

Магистратите потвърдиха изцяло присъдата на долната инстанция на шефа на БНТ Константин Каменаров за шофиране в нетрезво състояние. Той е осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба за това, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта.

До три месеца след предсрочното прекратяване на мандата СЕМ трябва да обяви конкурс за нов генерален директор на БНТ. Каменаров бил спрян от Пътна полиция през юни 2016 г. Той обясни, че вечерта, преди да бъде проверен, се прибрал в дома си около 23,00 часа и изпил едно уиски, за да се отпусне.

Шефът на БНТ осъден окончателно! Коко Каменаров се разделя с поста 

За да отслабне, пил разтвор от билка "златен корен", която разтварял в медицински спирт. Преди да го проверят, приел двойна доза. Малко след 2 часа след полунощ съпругата му Радина Червенова му се обадила, че не се чувства добре и го помолила да я вземе от парти. Затова директорът на БНТ се качил на джипа си. На прибиране го спрели пътни полицаи. 

В рамките на процеса на два пъти се променяше съдебният състав - първо съдия-докладчикът стана съдия в Софийския апелативен съд и влезе нов съдия, а днес - стана ясно, че се е наложила смяна и на младши съдия. Въпреки това съдебният състав успя да разпита д-р Росица Иванова, бивш вече кадър на "Св. Анна", която преди три година е взела кръвната му проба, и да чуе финалните пледоарии на прокуратурата и на защитата на Каменаров.