Банда с горелки е подпалила вратите на няколко входа в Пловдив. Апашите са направили и опит да проникнат в жилищата на хората. За това разказаха живущи на ул. "Братя Бъкстон", съобщава trafficnews.bg.
 
Трите врати на трите входа на блока им за били подпалени по едно и също време. Същото се е случило и с входните врати на съседна улица, в които влизането е ставало само с чип.
 
Потърпевшите разказаха, че бандата е проникнала с помощта на горелка. Стопили са защитната плоскост на входната врата и така си осигурили безпрепятствен достъп до апартаментите. После направили опити за влизане с взлом.
 
Един от жителите разказа, че отивайки на работа в 5:00 часа сутринта забелязва разтопената входна врата, която е била нагорещена след обгоряването с горелката.
 
Малко след това подава сигнал в полицията, че в жилищния блок е направен успешен опит за проникване. В същото време, съпругата на мъжа, подала сигнала, му се обажда, че докато се приготвя за работа, някой се опитва да влезе в дома им.
 
Забелязва, че отвън някой натиска дръжката на вратата. Поглеждайки през шпионката обаче, жената не вижда нищо, тъй като групата проникнала във входа, е изключила от таблото стълбищното осветление.
 
Опити, макар и неуспешни, са направени и в още два жилищни входа на улица "Братя Бъкстон". Там обаче опитите на действащата група се оказват неуспешни, макар и следите да личаха след нощта на деянието им.
 
Според хората, живеещи в района, въпреки намесата на полицията извършителите много трудно биха могли да бъдат заловени, тъй като няма охранителни камери.
 
И докато не бъдат монтирани наблюдателни устройства след подобно посегателство, няма да има спокойствие за живеещите, споделят самите те.