Скандалният милионер Бенчо Бенчев, който бе арестуван с Митьо Очите и по-късно освободен срещу парична гаранция от 50 000 лева, проговори. Срещу него има повдигнати обвинения за укриване на Митьо Очите и притежание на боеприпаси без разрешение.

Бизнесменът беше изключен от групата на БСП, но след възстановяване на здравословното му състояние се върна в Общинския съвет като независим съветник и участва редовно в заседанията.

"Аз искам да се придвижват тези дела, разследване нали ще има? Нека да се знае всичко - кой съм крил в моя хотел, в моята къща в Турция? Какво като съм бил на една маса с Митьо? Това престъпление ли е? Пак питам - ако познаваш един човек, това престъпление ли е? Ние сме толкова малка държава, че всеки е бил с някой някъде", каза Бенчев.

Както е известно, очаква се днес Димитър Желязков, по-известен с прякора си Митьо Очите, да бъде екстрадиран тази вечер с полет от Истанбул.

Той ще бъде конвоиран от трима служители на съдебна охрана. 

Желязков беше задържан в Турция преди близо половин година заедно с общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и бившия депутат от ДПС Несрин Узун. Обвинен е в участие в организирана престъпна група за рекет, изнудвания и палежи по морето, припомня Нова телевизия. От прокуратурата обявиха, че разследването е почти приключило и ще поискат постоянно задържане под стража на Димитър Желязков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!