Бившият министър на финансите Владислав Горанов отново е извикан на разпит в ГДНП заради скандала с джипа.

"Темата с лекия автомобил е една битова тема, от която не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър. Аз съм само ползвател на един автомобил, който се доказа, че не е манипулиран", заяви той пред журналисти. 

„Този автомобил няма как да е регистриран, преди да е произведен. Вероятно става въпрос за документна измама”, каза Горанов.

"Естествено, че ме изненада. Става дума за република Мордовия. Не съм знаел дали се издирва или не. Знам от собствениците, че два пъти е регистриран в България. Първо като е внесен и второ - като в талона е добавено името ми като ползвател. При двете регистрации не е установен проблем с колата", уточни бившият министър.

Той заяви, че е разпитван до момента 3 пъти по обвиненията на Васил Божков.

"Граничният полицаи ми каза: "Наредиха ми да се върнете обратно". Кой му наредил, това е въпрос към МВР. Три пъти съм идвал за лекия автомобил и веднъж по сигнал на "Боец", чието дело отдавна се води в прокуратурата", уточни Горанов.

"Нито са идвали пари към мен, нито от мен към Борисов", категоричен бе той.

„Нови факти и обстоятелства няма как да бъдат добавени”, заяви бившият финансов министър. „Очевидно опитът на „Боец” да повдигнат отново темата цели само едно – Бойко Борисов да дава обяснения пред камерите на националните медии по теми, които отдавна са изяснени в публичното пространство”.

Той заподозря политическа атака. Откъде идва тя, Горанов заяви, че е „въпрос, свързан с орнитологията.