Соченият от прокуратурата за тартор на просяците в Бургаско – Бяндо Милев разказа страховит сюжет в Съдебната палата, където се гледаше мярката му за неотклонение. Той се самоопредели за жертва на системата и обяви, че докато е зад решетките „три мутри“ са атакували дома му – строшили всичко, не останала тухла върху тухла, обяви Бяндо Милев и изглежда, за да не постави никой думите му под съмнения посочи и точния си адрес в кв. „Акациите“.

Това е цивилизованата част на гетото в района на ст.“Черноморец“ в Бургас. Оказва се, че там никой изобщо не е чул, че домът на Бяндо е атакуват от „мутри“, съобщава "Флагман".

Хората обаче добре познават техния съкварталец, за когото се разказват чудати истории – че го спипали да разпространява фалшиви 50-олевки и че сам зашил устните си в ареста.

Бяндо всъщност е кръстил улицата пред дома си на свое име – „Бяндовата улица“, а в деня на делото там нямаше следи от взлом. Нито тухлите са къртени, нито имуществото му е пострадало. В двора му беше паркиран микробус, който очевидно е в движение и в добро общо състояние.

В съда обаче Бяндо твърдеше, че „мутрите“ влезли в дома му, държали близките му 12 часа прави и тарашили всичко, къртили дори тухлите, за да търсят тайници за злато и пари, но не намерили, защото той бил беден човек - издържал се само с по 500 лева пенсия на месец.

Самият той се оказа истински актьор и в опит да омилостиви съда дори се разплака, обявявайки, че е тежко болен, не му оставало много и искал да си изживее дните спокойно навън.

Според прокуратурата обаче неговите заболявания можели да се лекуват в условията на следствения арест, а ако е на свобода или щял да избяга, или да окаже въздействие на двамата основни свидетели – просяците, които според държавното обвинение той е принуждавал с бой да се правят на сакати и искат стотинки от хората.

Един от тези просяци е прословутия мним инвалид, когото Динко Вълев от Ямбол шамароса. Босът на желязото престоя една вечер в ареста, а около неговия случай се вдигна такъв шум, че доведе до разбиването на измамната група.

Държавното обвинение твърди, че имали сериозни доказателства срещу Бяндо и ще го пратят за дълго зад решетките. Това няма да е нещо ново за него, тъй като той досега е многократно осъждан и общо взето е прекарал голяма част от живота си в затвора.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук