Трима братя са задържани за това, че в периода от 02.01 до 16.02.2009 г. са извършили множество кражби на вещи и части от автомобили в Стара Загора. Братята са действали предимно в тъмната част на денонощието (между 19 и 24.00 ч.) на територията на целия град. Подбирали са паркирани автомобили с оставени по седалките и таблата вещи, и документи, и са прониквали в тях чрез взломяване на страничните стъкла. Отнетите вещи са пласирали в заложни къщи в съседни градове.
На 25.01.2009 г. в Стара Загора за времето от 22.00 ч. до 22.30 ч. неизвестно лице, чрез взломяване стъклото на предна дясна врата, проникнало в лек автомобил “Фиат”, паркиран на ул. “М-р Кавалджиев” и извършило кражба на лаптоп “Тошиба”. Пет дни по-късно в 23.55 ч. в РУ на МВР – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба на втори преносим компютър "Тошиба", два златни пръстена, платинена халка и дамска чанта с лични документи, оставени в лек автомобил "Опел Астра", паркиран на ул."Димитър Наумов". На 03.02.2009 г. на ул. “В. Левски” неизвестно лице е взломило страничен прозорец на лек автомобил "Мазда 323" и извършило кражба на автокомпактдиск "Пайнер". Седмица по-късно, чрез взломяване стъклото на предна дясна врата е извършена кражба на мъжка чантичка, с 50 лв., документи за самоличност, застраховка "Гражданска отговорност” и мобилен телефон., оставени в лек автомобил “Опел Астра”, паркиран на ул. “Ген. Столетов”.
На 23.02.2009 г. в Стара Загора криминалисти от РУ на МВР – Стара Загора са заловили извършителите на престъпленията - братята М.Й. (33), Р.Й. (29) и К.Й. (27) от Стара Загора.  По случаите са образувани 15 досъдебни производства. Тримата са многократно осъждани и са изтърпявали наказания за различни престъпления. Първоначално са задържани за 24 часа и на 24.02.2009 г. им е взета мярка задържане за 72 часа по НПК. Предстои да бъде внесено искане за взимане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража” . Работата по разкриване и доказване на цялостната им престъпна дейност продължава. /БЛИЦ