Всеки момент убиецът Джок Полфрийман ще напусне Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Това съобщи  директорът на Дирекция „Миграция“ ст. комисар Николай Николов.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че служители на МВР претърсили вещите на Джок Полфрийман в центъра за чужденци в Бусманци

От думите на ст. комисар Николай Николов стана ясно, че забраната му да напуска страната остава, а паспортът на австралиеца ще е в българските власти до окончателно произнасяне на съда. 

Вчера българската страна е уведомена от посолството на Австралия, че Полфрийман е получил документа си за самоличност.

„Не правено претърсване, правена е рутинна проверка“, коментира Николов информацията, че в центъра текат обиски и уточни, че е Джок Полфрийман е имал телефон с камера, който е забранен от правилника, той обаче го е счупил сам.

При него са открити още три телефона.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес двама австралийски дипломати влязоха в центъра. Те носиха със себе си и папка с документи. 

По думите на ст. комисар Николай Николов Полфрийман ще отиде на частен адрес в София, след като напусне Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

Той всяка седмица ще трябва да се явява в районно управление на МВР, за да се подписва, а забраната да напуска страната остава в сила.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!