Разградският бизнесмен Алдин Рупкин е убитият тази нощ мъж с нож при сбиване на парти за рожден ден в заведение в местността „Пчелина” край Разград. С негови белязани банкноти през февруари беше задържан и уличен в подкуп кметът на русенската община Ветово Рейхан Хабил
Среднощният скандал се е разразил около два часа след полунощ. При последвалото сбиване 23-годишен младеж наръгал с нож преприемача, а друг мъж от компанията успял да избие оръжието от ръцете му преди да нарани още някого.
Рупкин починал в линейката на път за разградската болница, а убиецът и мъжът, който избил ножа му, са с наранявания и са настанени в лечебното заведение, без опасност за живота.

Полицията е установила, че авторът на смъртоносната рана се казва Бранимир. Самият той е признал за случилото се. И тримата участници в клането са познати на полицията.
По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от Областната дирекция на МВР.
Името на убития Алдин Рупкин се свързва в Разград най-вече с популярна в близкото минало местна дискотека, която беше стопанисвана от него. При скандалния случай с подкупа, поискан му от ветовския кмет, за да спечели търг за парцел край село Базън, Рупкин се е явил като представител на голяма групировка, проявяваща интерес към имота до главния път Русе-Варна с намерението да строи паркинг за тирове там.
Рупкин беше основен свидетел по делото за подкупа, което още не е приключило. /БЛИЦ