Това е едно типично поръчково убийство, извършено от професионалисти, което е заплатено доста добре. Можем да кажем в стил Агата Кристи "убийство за милиони". Това каза криминалистът Иван Савов.

Той коментира убийството на Красимир Каменов - Къро в Република Южна Африка миналата седмица, за което първо БЛИЦ съобщи.

Според Савов Къро е "виден представител на ъндърграунда от 90-те години" и един от малкото оцелели.

"Човек с такава дълга биография няма как да не засегне нечии интереси - или негов бивш партньор, или някой, който се чувства застрашен от това да му бъде отнет бизнеса", каза криминалистът.  

Той не изключи възможността убийството да е свързано с бизнес, който няма нищо общо с България, като например бизнесът с диаманти в Африка.  

"Струва ми се невъзможно физическите изпълнители на убийството да бъдат установени. За поръчителите не е толкова невъзможно, но там трябва да се работи доста сериозно и трябва да има сътрудничество", обясни Савов. 

Той каза още, че трябва да се изчистят всички конспирации по случая и това, което се разбере от разследването, да се оповести и да стане ясно дали Каменов е продължавал да "дърпа конците в България". 

"Не мисля, че ще видим отговор в конкретния случай, защото времената на вендетите между различните групировки предполагаха силни страни. Не смятам, че Къро е поддържал някаква силна мрежа, която да отмъсти за него", подчерта Савов пред България он Ер. 

"Това, че децата на Къро са останали живи, не е случайно", убеден е криминалистът.

"Килърите обикновено проучват предварително навиците на целта си. При тях има правило на децата да не се посяга. В случая те са изчакали децата да отидат на училище", мотивира се Иван Савов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук