Откакто цяла България е в извънредно положение, че и преди това, всички обясняват колко важно е спазването на карантина на хора, върнали се у нас от чужбина. За съжаление обаче Ломско пламна от COVID-19 именно заради безхаберието на разни хора, които както вицепремиерът Красимир Каракачанов каза „събрали половината циганско гето на ядене и пиене, а после всички са заразени“.

Прокуратурата сформира щаб заради извънредната ситуация“, каза по-рано днес главният прокурор Иван Гешев, който направи извънредно изказване.
 

Обвинител номер на България проведе работна среща с председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с действията по ограничаване разпространението на новия коронавирус COVID-19.

На извънредната среща шефът на ВМА призна, че всекидневно срещат куп проблеми именно с неспазването на карантината.

Главсекът на МВР обаче разкри какви шашми се опитват да правят некоректни български граждани, върнали се у нас от чужбина.

„Засякохме, че при попълване на декларациите пишат фалшиви адреси. Дават ни и некоректни данни. Правят това само и само, за да не ги следим.

Първоначално може и да ни заблудят, но ние ги намираме и следим дали спазват карантината“, категорично заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

БЛИЦ припомня, че неспазването на самоизолацията вече се наказва с до 5 години затвор и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: Нова телевизия