Самоделното взривно устройство, което бе намерено тази сутрин пред заведението "Планет" на ул. "Оборище", е с 400 грама тротилов еквивалент. То е било възпламенимо по огневи способ. Установено е също, че е правен опит огнепроводният шнур към устройството да бъде запален, но се е самозагасил.
МВР намери взривно устройство в съмнителния пакет, поставен до заведението. Пакетът бе отстранен на безопасно място, след което бе взривено. Веднага след подадения сигнал за забелязания съмнителен пакет в района на кръстовището на столичните ул. "Оборище" и бул. "Васил Левски" бе изпратен екип от проверяващи на ДОТО-МВР. Съобщението в столичната полиция бе получено в 7.08 часа. Районът бе частично заграден и за кратко бе затруднено движението тази сутрин.
При първоначалната работа по разследването на поставеното, но невзривило се устройство пред "Планет", е изяснено, че външните охранителни камери са съхранили запис от часовете между 03.00 и 07.08 часа. Това е времето между затварянето на клуба и момента на подаването на сигнала за забелязания пакет. Предстои криминалисти от СДВР да огледат записите, които ще бъдат предоставени от собственика и охраната на клуба.

БЛИЦ припомня, че взривно устройство също с 400 гр тротилов еквивалент изпотроши миналата седмица /на 18 февруари/ заведението на Николай Методиев-Пилето на бул. "Витоша". Бомбата бе поставена след като всички клиенти бяха напуснали "Неро". При експлозията нямаше пострадали, но мощният взрив изпотроши заведението, както и прозорците на близките сгради. /БЛИЦ