52-годишният Симеон Занев задържа нападателя си рейнджър, който го заля с киселина малко след 18,00 часа снощи на бул. "Христо Смирненски" в кв. Лозенец. Въпреки силните болки, пострадалият хукнал и догонил агресора си.
Веднага след като непознат го настигнал и изпръскал със спринцовка, пострадалият хукнал след него. На помощ му се притекли и други граждани и извършителят бил настигнат и заловен. Пострадалият излизал от офиса на собствената си фирма, когато бил залят по врата от непознатия, а само бързата реакция на атакувания го спасила от това да се засегнат очите му. След като предал пленника на ченгетата, залятият с киселина отишъл в Пирогов, за да му се окаже помощ. За да се съберат доказателства, в болницата са иззети дрехите на нападнатия бизнесмен, като се наложило негови близки да му носят нови панталони.  Оказало се, че извършителят е Мариян Геочелов /32 г./ от плевенското село Милковица, който не бил регистриран в полицията за престъпления. Геочелов е бил на мисии в Кербала и Босна, но дисциплинарно бил уволнен от военната служба.
Станалият жертва на посегателство мъж, заявил пред лекарите, че във вторник трябва да се яви на важно дело, но отказал да коментира дали е възможно нападението да е свързано със сплашването му като свидетел.
Водят се оперативни действия по залавянето на поръчителя. Мотивите за нападението се изясняват.  
Симеон Занев е трябвало да присъства на заседание в Административния съд по дело срещу акт на главния архитект на София Петър Диков. Занев е управител на фирмата "Шез" ЕООД., е обжалвал преди година дадената заповед за подробен устройствен план, предвиждащ строеж на мол в кв. "Красна поляна". Според жалбата допуснатото застрояване е 4,5 пъти по-голямо от предвиденото в общия устройствен план.
Занев подал възражението от името на "Шез" -съсобственик на част от сградата , до бъдещия мегапроект. Той потвърди пред  "24 часа" както за инцидента с киселината, така и за обжалвания от него акт, но отказа да коментира връзката между двете. /БЛИЦ