Семеен скандал е в основата на жестокото убийство на домашна котка в Пловдив. Това стана ясно, след като се разбра, че пловдивчанин е убил жестоко домашния си любимец, изхвърляйки го през прозореца, съобщава TrafficNews.


Патрул на Четвърто районно управление се отзовал на сигнала около 22:30 часа в неделя. Съседи били алармирали за нарушаване на нощната тишина в квартал "Каменица". 

34-годишният Златко и жена му започнали кавга в дома им на улица „Кричим” в центъра на града. Словесната свада била ожесточена, като прирастнала във физическа такава. Близо час виковете на двойката са се чували в квартала.

„Хвърляха през терасата посуда, тенджери. Бяха обезумели.

Изведнъж се чу силно тупкане и съседите се развикаха. Погледнахме и видяхме телцето на котенце върху тава на микробус, спрян пред кооперацията”, сподели съсед на Златко и жена му.

Веднага била повикана полиция. Хората в квартала разказаха, че в яростта си, мъжът грабнал животинчето и го метнал през балкона.

Пред блока бил изпратен патрул от Четвърто районно, който установил извършителя и го арестували. Златко прекарал 24 часа в ареста.

„Скандалите между двамата са всяка вечер. Момичето е бременно, но въпреки това той й крещи и дори посяга.

Само ден преди жестокия инцидент, двамата се биеха в градинката пред блока. Шамари, псувни, обиди. Грозна картинка.

Златко е постоянно неадекватен, приятелката му пък консумира алкохол, въпреки, че е бременна”, допълват жителите на улица „Кричим”.

Семейството живее на 6-я етаж на жилищната сграда. Причината за зверството била да отмъсти на половинката си.

Повод за скандалът били снимки на половинката на Златко, на които тя позира до мъж. Ревнивецът я обиждал с нелицеприятни думи, наричайки я лека жена.

Котката, която по думите на съседи била още бебе, починала на на място.

И днес следи от зверството се виждат по капака и тава на буса, върху който е паднало животинчето.

„Такава гледка не се забравя. Още ни е пред очите, не може да спим. След ареста на Златко, скандалите пак са налице. Всеки ден и по цял ден. Не работят, а са под наем”, допълва съсед на двойката.

През вратата на апартамента на Златко и жена му и вчера се е чувал ожесточен скандал, дори звуци от шамари. Псувните и обидите, които си разменяха, кънтяха дори пред блока.

Златко е стар познайник на полицията и съдебната система. 

Спрямо него е повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт на животно, като деянието е извършено по жесток начин. Златко го грози затвор от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Златко: