Прокуратурата привлече като обвиняема майката на 2-годишното момиче, което беше настанено в кома в пловдивска болница. Лекарите продължават да се борят за живота му.

Към 6:30 часа здравословното му състояние продължава да е тежко. То е прието с черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб, синини и следи от ухапвания.

„Продължава действието по разследването. През последните часове се изготвя експертизата по отношение на следите от зъбите. Взета е отливка от зъбите на майката, отливката е наложена, а следите съвпадат“, това заяви Атанас Илиев, заместник-районен прокурор.

Жената, пребила зверски малкото си момиченце в "Столипиново", била...

Пред органите на реда майката обяснила, че нахапала детето в опит да го свести. Според нея то е паднало от легло, но медиците твърдят, че е невъзможно травмите да са от падане.

Майката е асоциална. Не е допускала никой в жилището си и се е грижела сама за детето. От извършения оглед в жилището не са установени следи от присъствието на друг човек“, посочи Илиев, цитиран от bTV.

Тъй като детето е осиновено, социалните служби са извършили 6 проверки в рамките на година, но не са установили проблеми в поведението на майката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук