С грандиозна изложба галерия Нирвана отбелязва 70-я рожден ден на известния художник Аршак Нерсисян, който вече не е сред нас, но остана завинаги в историята на изкуството с шедьоврите си. „Аршак създаваше мостове с произведенията си, успяваше да обедини хора от различни нации с картините си“, каза на откриването собственикът на Нирвана Ники Младжов. Думите му бяха потвърдени и от посланика на Армения Армен Едигарян, който пристигна на откриването със съпругата си и с консула на Армения у нас.

Художникът, който прекара голяма част от живота си в България, е представен в галерия Нирвана с платна от последните си години, някои от които никога не са показвани, защото са създадени месеци преди творецът да ни напусне. Аршак е ярък представител на неокубизма, със свой неповторим стил, подчерта кураторът на изложбата Аксиния Джурова.

Посланици и дипломати, бизнесмени, изкуствоведи и художници се насладиха на ярките платна на твореца,които доказват древната максима,че изкуството е вечно.



Разкошни женски тела, влюбени двойки, библейски сюжети, автобиографични елементи - и всичко това, обагрено от невероятни цветове и настроение, привлече вниманието на Евгени Минчев и на известната художничка Десислава Минчева, професор в НХА, на колекционери и представители на различни сфери на изкуството.

Бизнесдамата Капка Амзина и половинката й Явор Цаков зарадваха собственика на галерия Нирвана Ники Младжов, който е известен и с любовта си към спорта, с монументално издание, посветено на тениса. Художникът Ники Янакиев, професорът от НХА Греди Асса, художникът Петър Пиронков и композиторът Хайгашод Агасян останаха дълго пред платната на Аршак, които са като истински взрив от цветове.

На част от платната е изобразена съпругата на Аршак – художничката Надя Станчева, която дълги години бе муза на твореца, вдъхновил много ценители да се запалят по съвременното изкуство.
 



Колекционери от цялата страна вече са проявили интерес към творбите на Аршак, които могат да се видят на единствената изложба в София тази година.

Творчеството на големия художник, признат не само в България, но и в цял свят, вдига високо летвата на съвременната живопис и е истинско предизвикателство за младите творци. Изложбата на Аршак може да се види в галерия Нирвана до 22 април.