Пъстроцветен взривяващ поп арт привлече вниманието на ценители в столичната галерия Нирвана, известна като един от най-престижните арт центрове у нас.

Поп арт портретите, сътворени от Боян Стоянов, известен като the Notorious painter, изпълниха с лица на известни личности галерията на Ники Младжов, прочута с експозиции както на утвърдени имена в света на изкуството, така и на млади талантливи автори.

Изложбата „Faces in the mirror“ бе открита едновременно с изложбата на Танер Мерт „Съновидения“.

Боян Стоянов, който е успешен автор и картините му са в частни колекции в Ню Йорк, Париж и Санкт-Петербург, ще дари 20 процента от приходите от изложбата на деца в неравностойно положение. Танер Мерт изненадва с характерната за Сьора техника – поантилизъм.

Галерията е изпълнена с флорални композиции и еротични послания на дами, напомнящи с цвета на кожата си за известното анимационно семейство Симпсън.

Изложбата бе открита от акад. Георги Чернев, председател на "Академия Знание и самоусъвършенстване", който представи двамата автори.

Сред гостите бяха певицата Диана Дафова, художничките Деси Денева – ДеДе, Лили Сотирова и Румяна Георгиева, журналистките и писателки Магдалена Гигова и Елена Влашка, колекционери и ценители на изкуството от различни градове на страната. Двамата автори ще споделят пространството на галерия Нирвана до края на август.