С изящна женска плът във вихъра на танца, преплетени мрежи, целувки и гравитационни абстракции изненада ценителите на изкуството маестро Румен Статков в галерия Нирвана на 91вата си самостоятелна изложба.

Събитието, на което се събраха стотици почитатели на творбите на Румен Статков, бе открито от собственика на галерия Нирвана Ники Младжов. Той сподели, че дългоочакваното гостуване на маестрото в Нирвана може да бъде сравнено с трансфер на скъп футболист, тъй като е осуетило представянето на най-новите му творби в столична галерия.

Художникът, който за втори път показва шедьоврите си в Нирвана, известна като един от най-изисканите центрове за изкуство у нас, този път изненадва с композиции от преплетени линии, представящи виждането му за живота. „Невидимите линии са тези, които ни помагат да се доближим до себе си.

Наричам ги - Нервите на света – една нова реалност, ново докосване, усещане и провокация на ниво човешки разум с цел самоосъзнаване, усъвършенстване и стремеж към по-добър и хармоничен свят!“, сподели Румен Статков.


Дипломати, бизнесмени, представители на творческия елит, колекционери и ценители напълниха трите зали на галерия Нирвана, в които насладата от докосването до изкуството на майстора на четката предизвиква смесица от еуфория и лежерно удоволствие.

Бизнесдамите Мирела Ненчова и Мая Косева дълго не откъсваха поглед от цикъла картини „Жена на 33“, представяща нежни създания в различни състояния, а художникът Николай Янакиев и младата му колежка Лили Сотирова в компанията на скулпторката Кунка Димитрова обсъждаха търсенията и откритията на маестрото на картини, посветени на целувката.


Топ дизайнерките София Борисова и Жана Жекова, бизнесдамата Капка Амзина и половинката й Явор Цаков, бизнесдамата Меги Савова, певицата Диана Дафова, ексшефът на Магистрална полиция Красимир Занев се потопиха в калейдоскопа от багри, настроения и изящество, струящо от платната, създадени от Румен Статков.


Изложбата „Капризен вихър от щрихи“ на Румен Статков може да се види в галерия Нирвана до 16ти юни.