Режисьорът Максим Генчев, който напоследък нашумя покрай противоречивия си филм "Ботев", се включи в коментарите за пристигането на Джон Малкович у нас.

Както БЛИЦ съобщи, холивудският актьор идва в София, за да изиграе три представления в Народния театър на постановката „В самотата на памуковите полета“. Въпреки баснословните цени на билетите, те свършиха за няколко часа. 

Под пост за Джон Малкович, цените на билетите и възмущението от тях, Генчев е направил доста любопитен анализ на външния вид на Джон Малкович, както и на качествата му като актьор на театралната сцена.

Ето какво написа той: 

"Не е от класата на шекспировия актьор Беркоф, майстор на моноспектакъла!!! Малкович е умен късметлия с интересен лицев (събрани са му очите) фасон за кино, където актьорът е подвластен на режисура, осветление (камера) и монтаж. За театър не е нещо особено (гледал съм го в Лондон). Но името продава!!!".

Веднага след това към Генчев е зададен следният въпрос: "Maksim Kolev Genchev Интересно, ако Джон Малкович гледа ваш филм, каква ли оценка ще даде? :)". Генчев отговаря в типичния за негов стил: "Той е актьор. Вероятно ще ме четка, за да го наема:) майтапя се."

Според коментиращи в мрежата, изказването му напомня на коментара, който преди години Асен Блатечки направи по повод играта на Хоакин Финикс в "Жокера", като каза, че "всеки може да се криви".

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук