Тити Папазов откри седмата годишна церемония „Майка на годината”, която се проведе в столичната галерия Нирвана със съдействието на Z&M Private co. Седем дами, отдадени на благотворителността в името на децата, бяха наградени в галерията на Ники Младжов, известна като един от най-изисканите и стойностни центрове за култура у нас.

Сред феричния колорит на картините на Лариса Илиева, докарани от Париж в Нирвана, Тити Папазов, който за благотворителната си дейност е носител на приза „Татко на годината”, с прочувствено слово награди бизнесдамата Десислава Данчева, която от години е посветена на благотворителността в името на децата.



„Майка на годината” стана и Маргарита Димитрова, майка на три деца и леля на малкия спортист Криси, за чието спасение Тити Папазов успя да обедини цяла България. Маргарита, която получи престижната статуетка от пътуващия писател и журналист Магдалена Гигова, не спира да организира благотворителни кампании - както и другата носителка на приза „Майка на годината” – Розалина Йорданова, която получи наградата си от бизнемена Велизар Данчев, собственик на верига ресторанти „Петлето”.

Седем дами станаха „Майка на годината” – една от тях е Милена Димитрова от Радомир, майка на най-младия писател – Иво Христов, известен като българския Стивън Кинг, която получи наградата от ръцете на 18-годишното си момче. Освен престижните статуетки, носителките на наградата получиха разкошни букети от известния столичен бутик за цветя „Emily” и комплимент от Campari.

Вергиния Маринова от Враца, която не спира да помага на деца в нужда, получи наградата си от бизнесдамата Теодора Колева, а столичанката Ирена Зарева бе наградена от бизнесдамата Маркрид Бахдасарян. Награда получи и Мариана Атанасова от Петрич, която е отдадена на добрините в името на децата. На церемонията присъстваха певицата Диана Дафова и дъщеря й – художничката Лили Сотирова, които се потопиха в парижката атмосфера, създадена от картините на Лариса Илиева.

Сред досегашните носителки на приза „Майка на годината” са Таня Богомилова, Мария Гроздева, Ани Салич, Юлияна Дончева, актрисата Снежина Петрова, известната в цял свят българска диригентка Любка Биаджони, д-р Росица Врабевска, Йоанна Драгнева, както и неизвестни за широката общественост дами, които неуморно се трудят в името на най-важната кауза – децата.

Снимки ALINA