Деси Банова е най-търсената жена в България, след като преди седмица гръмна новината за любовната й авантюра с президента Росен Плевнелиев. Синоптичката вече живее с бившия държавен глава, а по петите й са се втурнали няколко папарашки екипа, които да успеят да заснемат тайните им срещи.

След като новината за връзката им стана публична, се появиха съмнения, че Деси Банова може и да е бременна. 39-годишната блондинка обаче е опровергала клюката пред свои колежки. „Не съм бременна от Росен, въпреки че много искам. Засега не бързаме, каквото стане”, споделила тя. Плевнелиев много се надявал Банова да го дари с момиче, след като предишната му съпруга Юлияна, с която в момента е в процес на развод, му роди трима сина /най-малкият – Филип, почина през 2015 г./, пише „Уикенд“.

По време на гостуването си в предаването „Лице в лице” по bTV преди дни президентът Росен Плевнелиев за първи път призна, че слуховете за любовната му история със синоптичката Деси Банова, са верни.

Отговорът, разбира се, е да. Всички в България знаят много добре, аз никога не съм крил, че живях разделено в един много дълъг период с бившата ми съпруга Юлияна. Самата процедура по развода приключи. Ние се разведохме по взаимно съгласие, така че проблеми от тази гледна точка няма. Аз съм свободен и гледам напред. Отговорът на вашия въпрос е, че прогнозата за времето в моя личен живот е слънчева”, призна усмихнатия Плевнелиев. Президентът изпадна в откровение и разкри, че вижда живота си оттук нататък с 39-годишната Деси. Той гледал на отношенията им в дългосрочен план, което не изключва и появата на дете.

В началото на октомври Плевнелиев пръв обяви, че бракът му е вече минало и процедурата по развода им отдавна е в ход. Няколко дни по-късно Деси Банова разкри, че е срещнала прекрасен мъж и е влюбена. Тя обясни, че с бизнесмена Ивайло Граховски са се разделили след 10-годишна връзка заради несходство в характерите. Двамата многократно попадали на едни и същи събития, преди да започне романса им. За първи път Деси била на сантиметри от Плевнелиев преди няколко години. Банова взела интервю от него по време на събитие в далечен Китай. Тогава и двамата били все още обвързани с бившите си вече половинки. Любовната искра между тях се възпламенила в края на това лято.

Както БЛИЦ писа палавата и кротка на външен вид синоптичка е поставила под истински чехъл бившия държавен глава, издадоха я нейни близки в социалните мрежи. Президентът изхвърлял кофата с боклук и пазарувал. От своя страна Плевнелиев, който се надява на важен пост в Европейската комисия, не щадял средства, за да глези новата си изгора. Новата светска двойка вече живеела в баровски столичен комплекс от закрит тип. Росен и Деси щели да пътуват зад граница заради новогодишните празници. Синоптичката сама избрала една от най-екзотичните държави в Латинска Америка, разкриха плановете им техни познати. Наскоро пък ходили на Малдивите, а преди това посетили и къщата в Гърция на бившия държавник.