След големите приготовления и очаквания Великден мина като миг. Козунаците обаче останаха и вече трудно бихме могли да ги ядем, както на великденската закуска. Представяме ви няколко рецепти, с които да дадете нов шанс на великденското изкушение.

А и като нищо резултатът да се окаже и по-вкусен от оригинала. 

Ето кои са те:

Козуначени скалички

Това е фаворитът на мнозина. Лесен за изпълнение, ефектен и много вкусен.  С този вариант ще впечатлите всички -  роднини, колегите и децaта.

С тези малки тайни ще засенчите и италианците с вкусната си паста! 

Козуначена торта

Тук използвате блатовете на останалия козунак, за да направите торта. А поводи за торта винаги има. Рецептата е особено подходяща за сухите козунаци, които и в ден първи на Великден не са съвсем вкусни.

Сладкиш от козунак

Още една идейна рецепта за изостаналите козунаци. Във видеото ще намерите подробна рецепта.

Този нежен домашен сос от сирене придава изисканост и на най-простото ястие!

И още:

Лесен вариант за изостаналия козунак е да го направите по рецепта за пържени филийки. Може да ги гарнирате с любим мармалад или още по-добре - с топка сладолед.