Най-богатите наследници на планетата: Кои са те? Не тези "златни" младежи, разглезени деца на олигарси от среден калибър или потомството на звездите от шоубизнеса, а наследниците на милиарди долари и истински огромни бизнес империи.

Как прекарват времето си и с какво се занимават пет от наследниците на най-богатите хора в света, за които всички врати са отворени от раждането, пише money.bg. Както може да се очаква :Някои продължават бизнеса на родителите, други само се наслаждават на парите им.


 

Марта Ортега -Перес (наследство - 64 милиарда долара)

Най-малката дъщеря на испански бизнес магнат (чиято компания Inditex притежава веригата магазини Zara), Марта Ортега-Перес тръгна по стъпките на баща си. Марта започва кариерата си в семейния бизнес от най-скромните позиции: работила е като асистент по продажбите в магазин Bershka в Лондон, след това като чиновник в отдел Продажби в Барселона и в производствената дейност в Шанхай.

Сега 36-годишната Марта се готви да поеме юздите на холдинга Inditex. Освен работата, в живота на богата наследница има и хоби - тя обожава пътуванията и конния спорт.

Делфин Арно (наследство - 94,1 милиарда долара)

Дъщерята на Бернар Арно, един от най -богатите хора на планетата, се нарича "принцесата от кашмир", тъй като семейство Арно притежава концерна за луксозни стоки LVMH (който включва известните световни марки Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Chaumet, Moët & Chandon, Hennessy и др.).

Въпреки огромното си богатство, Делфин не си губи време с партита и романтични преживявания с други световни звезди. Тя е сериозно заета с разширяването на семейния бизнес, като работи на една от ръководните позиции в LVMH.

Иша, Анант и Акаш Амбани (наследство - 52,7 млрд. долара)

Тези млади милиардери са наследници на индийския петролен магнат и собственик на огромен телекомуникационен бизнес Мукеш Амбани. От детството тази троица живее в невъобразим лукс: главата на семейството построява 27 -етажна семейна резиденция за домакинството си: най-скъпото и най-високото частно имение в света.

Как бащата ще разпредели своите милиарди между тях, все още не е ясно, но сега Иша, Анант и Акаш водят празен начин на живот, обикалят света, сприятеляват се със знаменитости и купуват каквото им харесва.

 

Виктория Михелсон (наследство - 22,5 милиарда долара)

Дъщерята на собственика на енергийната компания НОВАТЕК Леонид Михелсон се смята за най-богатата наследница в Русия. 29-годишната Виктория не обича да привлича вниманието към своя човек, рядко контактува с медиите и дори личният й живот е изцяло тайна зад седем печата.

За благотворителните дейности на приказно богатата наследницата се знае повече: Като основател на детския фонд, дъщерята на олигарха привлича големи инвестиции, за да помогне на нуждаещите се.

 

Шейх Хамдан (наследство - 18 милиарда долара)

Този източен принц е на 38 години, баща му управлява емирството на Дубай и някой ден Хамдан ще заеме трона му. Шейх Хамдан ибн Мохамед ал Мактум се смята за най-предпочитания за младоженец ерген на планетата, което не е изненадващо: красив, образован, невероятно богат. В допълнение, красивият мъж с черни очи обича спорта и щедро спонсорира многобройни състезания по сноуборд и уейкборд, ветроходни регати и състезания по конен спорт.

Но също така Хамдан се грижи за образованието и здравето на бъдещите си поданици, считан е за една от основните фигури на благотворителната дейност и в Обединените арабски емирства.