Вуду магьосник от африканската държава Бенин вади снимка на Георги Димитров, когато види българи. Историята разказа пред Гала в "На кафе" българският журналист пътешественик Георги Милков, който е бил в над 150 държави по света.

Милков е бил кореспондент в Либия. "В Барбадос умрях от скука", споделя гостът заради въпроса на Гала защо избира най-опасните места в света. 

Бил в Етиопия, на аудиенция при краля на Буркина Фасо - крал на племето Моси. В Судан се намазал с пепел от нетленното тяло на 200-годишен светец. Седнал между два гроба, хапнал мекици, гледал танцуващи в транс местни жители. 

Но най-странната история на която попаднал е, когато вуду магьосник извадил снимка на Георги Димитров в африканската държава Бенин.

Това не било магия, обяснението било просто. България и Бенин са били в дружески междудържавни отношения по време на комунистическия режим. Оттогава в африканската страна има паметник на Георги Димитров, а площадът, на който се намира, се казва "България", става ясно от разказа.  

Гала не спря да се залива от смях от думите на госта си.