Тази рецепта за Мусака направо ще ви шашне, пише готвач.бг
Необходими Съставки
кайма - 500 г
ориз - 100 г
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
черен пипер
червен пипер
чубрица
чушки - 5 - 6 бр. печени (червени)

ЗА СОСА
масло - 50 г
брашно - 1 с.л.
прясно мляко - 500 мл
индийско орехче
сол
черен пипер
яйца - 2 бр.
кашкавал - 100 г

Начин на приготвяне

Запържете лука, моркова и ориза. Прибавете каймата, подправките и след няколко минути налейте малко вода. След като оризът поомекне, изсипете сместа в тавичка. Отгоре наредете изпечените чушки. 

Направете соса, като загреете маслото и в него запържите брашното. Сипете млякото и бъркайте докато се сгъсти. Разбийте яйцата и на тънка струя ги прибавете към соса. Разбъркайте добре. 

Изсипете соса върху чушките и поръсете с 1/2 от кашкавала. Печете на 200 градуса около 30 минути. Извадете ястието от фурната, поръсете с останалия кашкавал и допечете.