Пловдив се събуди под звуците на пиано, и то идващи не откъде и да е – а от Марица. Плаващият понтон с рояла беше позициониран в Гребната база на града под тепетата и успя да усмихне спортуващите по изгрев слънце.

„Чудесна инициатива и прекрасна изненада. Всяка сутрин идваме да тичаме тук, но днес определено сме без думи“, дивят се зрителите.„Гледали сме много такива изяви в чужбина и винаги сме се чудили защо никой у нас не го е правил. Е, винаги, когато си зададеш такъв въпрос, вътрешният ти глас отговаря – ти си този, който да го направи. Благодарим на Община Пловдив за оказаното съдействие и на Веселин Тончев, който ни предостави прекрасния роял“, разказват организаторите.

Близо два часа пианистът и композитор Цветан Николаев свири във водата, като акцентът беше поставен вурху последното му музикално произведение, с участието на изпълнителите от дует „Двамата“ – Владимир Ласков и Мартин Гайдаров.

Видеото към песента им „Като приказка“ включи кадри от събитието и вече се радва на изключителен интерес от публиката.„Времената са такива, че публиката има крещяща нужда от изкуство в чистата му форма. Пречупено през нашия поглед, то изглежда така. Надяваме се да успеем да изкараме хората от сивото им ежедневие поне за 4 минути“, споделя Вероника Фетфова, която партнира на Цветан Николаев в режисурата на видеото.