Представителката на ЮАР, която победи в международния конкурс за красота Мис Вселена, твърди, че иска да научи жените на лидерство. 26-годишната Зозибини Тунзи от ЮАР е наистина много необикновена жена.

Церемонията по награждаването се проведе в Атланта - САЩ.Момичето получи високи оценки от журито не само заради екстравагантната си външност. Зозибини е непримирим активист за правата на човека и се бори с неравенството между половете. Мис Вселена призовава жените да уважават есествената си красота и да не се поддават на джендърските стереотипи. 

Зозибини е третата подред представителка на ЮАР, която печели конкурса. Самата тя израства в малкото селце Сидвадвени. Премествайки се в Кейптаун, Зозибини постъпва в местния технологичен университет. 

Миналата година красавицата получава степен бакалавър в сферата на връзките с обществеността, специализира се и като имидж мейкър.През август тази година Зозибини печели титлата Мис Южна Африка и правото да се бори за Мис Вселена. 

"Най-важното, на което трябва да научим днес младите момичета - това е лидерството. Мисля, че ние сме най-могъщите същества на света и затова трябва да ни се предоставят всички възможности", казва Зозибини.