Няма наяждане: Най-вкусната рецепта за пиле с ориз

Не е нужно всеки път да измислите нещо ново, за да са доволни близките ви

Понякога фантазията ни може да изневери. Най-добрите идеи за домашно приготвена храна идват от познатите ни рецепти.

Не е нужно всеки път да измислите нещо ново, за да са доволни близките ви. Затова ви представяме изпитана рецепта за шест порции, която ще ви отнеме около час.

Най-вкусната закуска, която става само за 15 минути СНИМКИ

Продукти:

* 6 пилешки бутчета
* 1 ч.ч. ориз
* 2 ч.ч. вода
* 1 глава лук
* чубрица
* черен пипер
* сол
* 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се измиват и се подсушават. В загрята олио се запържва нарязаният на ситно лук. Когато омекне, се добавят пилешките бутчета и се запържват от всички страни, по този начин ще се образува хрупкава коричка на месото.

Чудно вкусна салата, която взе ума на всички

В друг съд, в загрято олио, се запържва измитият и почистен ориз, докато стане прозрачен.
В тава се разпределя оризът, отгоре се слагат запържените бутчета. Налива се водата и ястието се овкусява със сол, черен пипер и чубрица.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност.