Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков - Пипи, която е в майчинство, най-накрая взе диплома за висше образование, десет години след като започнала за учи магистратура в софийския университет.

Петя Дикова е завършила в Лондон, но се пробвала да стане магистър и във факултета по журналистика и масови комуникации, след завръщането ѝ на родна земя. Чаровницата започнала работата си в bTV и оставила учението на заден план, но днес вече може да се похвали, че то е зад гърба й, пише hotnews.bg.

Въпреки че се оплаква, че е трудно за станеш висшист с две деца, благодарение на тях Дикова се е дипломирала. Правата на студентите траят три години, после се губят, но не и ако си в майчинство. След две поредни раждания Пипи все още е в майчинство и не само че не губи студентски права, но и вече е висшист. „От днес имам диплома за магистър. Винаги ще свързвам писането на дипломна работа с коликите на големия ни син. Рядко си позволявам да давам съвети, но на бъдещите студенти във ФЖМК бих казала: “Не отлагайте, минете по пътя докато е време и когато му е времето. Не че после е невъзможно, просто когато дойдат децата и кариерата, е доста по-трудно.

Така стана при мен - още като студент по време на магистратурата получих покана за работа в bTV. Да кажа “сбъдната мечта” - ще е малко. Не се поколебах, скочих, адреналинът ме унесе... само още един репортаж, само още едно интервю, още един филм и ще завърша. А ми оставаха само 3 изпита и дипломната работа. И така до днес!", споделя Дикова.