Виена е град с изключителна красота, но тя определено не е постигната за един ден. Архитектурното ѝ наследство се дължи най-вече на ролята ѝ на столица на Хабсбургската и Австро-Унгарската империя, която била 8 пъти по-голяма от днешна Австрия.

Репутацията на Виена като културна дестинация е ненадмината и днес с нейните 160 музея, четири опери и над 15 000 коцерта на година. Много композитори са я припознали като свой дом и сградите, свързани с Хайдн, Моцарт, Шуберт, Щраус и Бетовен са отворени за посетители.

И въпреки всичко изглежда, че на Виена славата не ѝ тежи. Брамс някога казал, че живее във Виена, защото: „мога да работя само на село“.

Любовта на Виена към кафето и кафенетата пък се е зародила по-късно. Колкото по-гъсто населен ставал градът, толкова повече жителите му били приканвани да излизат навън и да ползват кафенетата като място за срещи и общуване. Може да се каже, че те са предшественик на днешните интернет кафета, а много често можете да видите тийнейджъри, „заседнали над едно кафе“, които си пишат домашните без сервитьорите да им правят забележки.

И така, имате 3 дни във Виена как да ги оползотворите - вижте на pochivka.blitz.bg!