На нашата планета има много езера и реки, те са основните източници на прясна вода. Най-дълбокото езеро на планетата, разположено на територията на Русия, почти всички знаят за него, безумно е красиво и името му е Байкал.

Но днес искаме да поговорим за най-чистото езеро на планетата, видимостта на което достига 80 метра.

Местоположение

Кристално чистото Синьо езеро, разположено в Националния езерен парк Нелсън на южния остров на Нова Зеландия. В него попада вече филтрирана вода от най-близкото езеро Констанс. Водата се подновява в това невероятно красиво и чисто езеро на всеки 24 часа.


Характеристики на езерото

Навярно заради кристално чистата си вода, езерото приканва всички да се потопят, но плуването в него е строго забранено. Може би затова езерото е толкова чисто. Видимостта му, както вече беше споменато, е около 80 метра, същото би било и в дестилирана вода, само помислете колко красиво е това езеро.

Синьото езеро се намира в планината, на много живописно място. Въпреки че водата е винаги чиста, синя, се случва след дъжд да стане мътна за известно време, но много бързо тя стига до обичайното си красиво състояние.Още за това невероятно красиво място четете на Pochivka.blitz.bg.