Коронавирусната инфекция е заразила вече над 95 000 души в световен мащаб.

С Италия, отчела повече от 3 000 случая на зараза, и много европейски и азиатски страни, изправени пред нарастващ брой инфекции, британското издание The Sun („Сън“) публикува популярните дестинации за пътуване, които все още не са покосени от коронавируса.

The Sun гръмна със скандална новина за малката българка Мая от Англия и COVID-19 СНИМКИ

Все още има редица дестинации, до които може да се пътува по работа или на ваканция заради липсата на регистрирани случаи на зараза. Това обаче може да се промени в кратки срокове, затова се препоръчва да бъдете в крак със съветите за местни пътувания в страни без коронавирус, които обаче са нащрек, предупреждава изданието.

Ето къде в Европа досега не е съобщено за коронавирус:

Дестинациите в Европа, които остават незасегнати от епидемията, включват Малта, България и Кипър, като във всяка от тях няма регистрирани случаи.

Лансароте пък е един от малкото острови в Испания, които са незасегнати, заедно с Ибиса и Гран Канария, уточнява БГНЕС.

В съветите за пътуване се посочва, че тези страни засега са безопасни за пътуване.

Почивките до Малдивите или Кабо Верде също са безпроблемни, тъй като коронавирусът не се е разпространил в тези региони.

Турция също не е съобщавала за случаи на коронавирус, а Лаос и Мианмар в Югоизточна Азия остават незасегнати, въпреки че се препоръчва предпазливост поради близостта им със страни, докладвали за случаи на коронавируса.

Въпреки че не са регистрирали случаи на коронавирус, има страни, в които туризмът все пак се срива заради новата заплаха.

Индонезия планира да похарчи повече от 500 000 британски лири за туризъм поради спад в броя на почиващите, а финансовият министър на Нова Зеландия заяви, че страната е изправена пред “сериозно въздействие” от вируса.

В Италия са отменени 90 на сто от резервациите, а сред хотелските резервации в Тайланд са отменени 10 на сто.